— Hide menu

Udruga Cro Unum dopremila tri kamiona s hranom i opremom u Glinu, susreli se s unesrećenima

Članovi hrvatske humanitarne udruge Cro Unum u Glinu dopremili tri kamiona s hranom i opremom, izvijestili su u srijedu iz te udruge.

Akciju pod nazivom „Srcem za Petrinju i Glinu“ pokrenuo je predsjednik Cro Unum-a prof.dr. Dragan Primorac, a u akciji uz prof. Primorca sudjelovali su brojne osobe iz javnog života Hrvatske među kojima su Franjo Arapović, Stojko Vranković, Zoran Primorac, Mirko Filipović, Davor Šuker, Slavko Goluža, Veljko Mršić, Perica Bukić, Bruno Kovačević, Josip Šimunić, Dalibor Bagarić, Dino Rađa, Bruno Kovačević, Vedran MlikotaDražen Zečić kao i mnogi drugi. Član udruge bio je i pokojni Damir Mihanović Čubi.

U delegaciji Cro Unum-a bilo je i vodstvo Dječje bolnice Srebrenjak predvođeno ravnateljem dr. Ivom Dumićem Čulom koje je ponudilo smještaj djeci čiji su domovi oštećeni u potresu, doc.dr. Dario Rahelić, ravnatelj Klinike „Vuk Vrhovec“ te dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, doc.dr. Saša Missoni, ravnatelj Instituta za antropologiju i drugi.

Potporu akciji su pružili Specijalna bolnica Sv. Katarina, Poliklinika Vaš pregled, te tvrtke Stridon Promet, Redox, Primaco, Last Minute i Bilić-Erić Security, odvjetnički ured Marko Višić, odvjetnički ured Primorac i partneri.

Članovi Cro Unuma susreli su se brojnim članovima obitelji kojima su domovi uništeni, a u Petrinji prof. Primorac i delegacija udruge Cro Unum susreli su se Povjerenikom EK za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčičem, potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem i glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom.

Hrvatska humanitarna udruga Cro Unum, u Hrvatskoj je do sada organizirala brojne humanitarne događaje poput „Srcem za Split i Dalmaciju“ s ciljem pomoći vatrogascima, „Srcem za djecu“ s ciljem nabave opreme za Kliniku za dječje bolesti KBC Split, „Hrvatsko srce za Knin“ kako bi pomogli osobama s poteškoćama i brojne druge. Nedavno u suradnji s društvom Jadranka d.d. Cro Unum je osigurao donaciju tri mobilna Rtg uređaja i višeslojni CT uređaj kao pomoć u borbi protiv Covid-19.

Izvor: jutarnji.hr

Leave a Reply

*