— Hide menu

Preko 100 tisuća kuna pomoći u sklopu humanitarne akcije “Srcem za Petrinju i Glinu”!

Članovi humanitarne udruge Cro Unum, u čijem radu sudjeluju proslavljeni hrvatski sportaši, znanstvenici, niz osoba iz javnog života te mnogi vrijedni poduzetnici, prikupili preko 100 tisuća kuna sredstava za Petrinju i Glinu te okolna manja mjesta!

U želji da što prije pomognu unesrećenoj Banovini, razrušenoj Petrinji i Glini i tamošnjim selima, na noge se digla cijela Hrvatska i pakazala veliko solidarno srce. Vrlo aktivna cijelo popodne bila je i humanitarna udruga CroUnum na čelu sa svojim predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, a koja u srijedu planira uputiti tri kamiona punih osnovnih potrepština za stradalnike pogođenog područja.

Udruga koju čine poznati hrvatski sportaši, glumci, pjevači i poslovni ljudi u dva je sata na tek otvorenom računu akcije “Srcem za Petrinju i Glinu” prikupila 110 tisuća kuna, a do polaska na Banovinu planiraju prikupiti još barem 50 tisuća. Kako nam je prenio predsjednik udruge prof. dr. Dragan Primorac, od sportaša svoje su priloge ponudili, a neki već i potvrdili, Davor Šuker, Mirko Fiipović, Stojko Vranković, Slavko Goluža, Veljko Mršić, Perica Bukić, Dino Rađa, Dalibor Bagarić, Zoran Primorac, Franjo Arapović, Dubravko Šimenc, Josip Šimunić, kao i mnogi drugi, a neki od njih će se u srijedu i zaputiti ka Petrinji i Glini, u pratnji spomenutih kamiona. Iz skladišta novootvorenog supermarketa Stridon, za vrijeme utovara, javio nam se srebrni olimpijac iz Barcelone Franjo Arapović koji nam je kazao da je akcija krenula u 16 sati.

Nakon toga su se svi uputili u Sesvete, u skladište supermarketa Stridon, gdje su se utovarale higijenske potrepštine, suhomesnate proizvode, vodu, ulje, brašno, šećer, mlijeko, slatkiši za dječicu… Vidjevši sve to i vlasnik supermarketa Jure Krstanović donirao je 10 tisuća kuna, a isti iznos na ovaj humanitarni račun uplatile su i Specijalna bolnica Sveta Katarina, Poliklinika Vaš pregled te tvrtke Redox i Primaco. 

Izvor: vecernji.hr

Leave a Reply

*