— Hide menu

Cro Unum još jednom pomaže najpotrebitije

Tvrtka Jadranka d.d. iz Malog Lošinja donirala je uz potporu hrvatske humanitarne udruge Cro Unum, višeslojni CT uređaj General Electric Healthcare Revolution ACT, Kliničkoj bolnici Dubrava primarno kao potporu u borbi protiv pandemije Covid-19, ali i za sve druge bolničke potrebe. Donirani uređaj, General Electric Healthcare Revolution ACT, vrijedan je 1.397.800 kuna bez PDV-a.

Projekt su inicirali i koordinirali Miodrag Borojević, predsjednik Upravnog odbora O’KEY GROUP SA, i prof.dr. Dragan Primorac, predsjednik hrvatske humanitarne udruge Cro Unum i član Znanstvenog savjeta za borbu protiv pandemije koronavirusa, savjetodavnog tijela predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

„U ime Ministarstva zdravstva i ministra prof.dr. Vili Beroša, zahvaljujem tvrtki Jadranka d.d. na donaciji te posebno prof.dr. Draganu Primorcu, gospodinu Miloradu Borojeviću na pokretanju i realizaciji ovog vrijednog projekta kao i hrvatskoj humanitarnoj udruzi Cro Unum istaknuo je dr. Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva. 

“Uvijek je dobro vrijeme za donacije, a posebno s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju. Danas smo u pogon stavili novi uređaj za kompjuteriziranu tomografiju, kojeg nam je donirala tvrtka Jadranka d.d. Koristit ćemo aparat za dobrobit naših pacijenata”, rekao je ravnatelj KB Dubrava prof.dr. Srećko Marušić.

“Uređaj će nam izrazito pomoći. Čuli ste da od ponedjeljka počinjemo raditi CT i magnet za ne-COVID pacijente. U ovoj bolnici oko 24.000 pacijenata godišnje prelazi CT pretrage, to je danas dominantna pretraga u suvremenoj radiologiji. Nama će ovaj uređaj biti od velike koristi i jednom kada bolnica opet bude u punom pogonu”, naglasio je prof.dr. Boris Brkljačić, predstojnik Kliničkog Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Robert Kohorst, zahvalio se prof.dr. Primorcu na realizaciji ovog projekta i istaknuo kako je  sretan što američke kompanije poput General Electric pružaju izvrsne usluge liječničkoj struci, i pomoći u borbi protiv COVID-19 virusa, kako u Hrvatskoj tako i u cijelome svijetu. Posebno je pohvalio hrvatski zdravstveni sustav u borbi protiv Covid-19.

Sanjin Šolić, predsjednik Uprave društva Jadranka d.d., zahvalio je Ministarstvu zdravstva na odgovornom radu tijekom pandemije, te istaknuo da u suradnji s prof.dr. Primorcem, g. Borojevićem Jadranka d.d. uskoro nastavlja s novim donacijama.

Leave a Reply

*