— Hide menu

O nama

CRO UNUM je humanitarna udruga s vizijom, zalogom i odlučnošću da se svijet mijenja. CRO UNUM analizira rezultate na vrlo jednostavan način … koliko smo pomogli našim prijateljima kojima je pomoć potrebna, kroz predanost naših članova, sponzora i donatora.

Članovi udruge CRO UNUM do sada su sudjelovali u organizaciji niz velikih humanitarnih akcija u RH poput «Od srca» na prepunom splitskom Poljudu 2007. godine u čast poginulih kornatskih vatrogasaca,  humanitarno sportsko – glazbenog spektakla u Varaždinu “Srcem za znanje” 2008. godine (susret «Ćirinih vatrenih» i članova Udruge) u svrhu prikupljanja sredstava za početak rada Nacionalne  zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, humanitarnoj akciji za djecu obitelji Božić 2008. godine koja su ostala bez oba roditelja, humanitarnoj akciji  “Naš mali svijet” koja je imala za cilj prikupiti sredstva za dnevnu dječju bolnicu za djecu KBC-a Split gdje je na splitskom Poljudu pred 15 tisuća gledatelja održan koncert i revijalna utakmica između istaknutih talijanskih i hrvatskih osoba iz društvenog, političkog, sportskog i kulturnog života. Udruga je nedavno darovala Šibensko-kninskoj biskupiji Kip Gospe od puta, smještenog na odmorištu Krka, iznad Skradina.

Udruga okuplja predstavnike sportskog, kulturnog, političkog i poslovnog svijeta u Hrvatskoj, kojima je cilj razvijati uzajamnu solidarnost te pomagati onima kojima je to najpotrebnije.

ORGANIZACIJA

PREDSJEDNIŠTVO:

prof. dr. sc. Dragan Primorac, predsjednik
dr. sc. Tomislav Madžar
prof. dr. sc. Igor Jukić
Zoran Primorac
doc. dr. sc. Saša Missoni
Vjekoslav Lovrić
Franjo Arapović
Vedran Mlikota
dr. sc. Mislav Rakić
Dario Šimić
Sanja Mlačak
Silvija Londero
Ashley Colburn
Donna Vekić
Frano Spajić

TAJNIŠTVO:
Davor Babić