— Hide menu

Svečana primopredaja najvišeg kipa Majke Božje u Hrvatskoj, 14.08.2011.

Hrvatska humanitarna udruga CRO UNUM danas je pred više od 300 ljudi organizirala svečanost primopredaje Kipa Gospe od Puta s djetetom Isusom Šibenskoj biskupiji na lokaciji Odmorišta Krka na dionici Autoceste A1 Zagreb-Split.

Svečanosti primopredaje nazočili su brojni članovi i prijatelji udruge kao i brojni uglednici. među kojima župna trupa čuvara Božjeg groba iz Tisnoga, koju predvodi zapovjednik Frane Lučić (jedini preživjeli vatrogasac Kornatske tragedije), alkar Ante Zorica (slavodobitnik ovogodišnje, 296. Sinjske alke), te brojni članovi Udruge CRO UNUM među kojima proslavljeni hrvatski športaši Dario Šimić i Franjo Arapović, glazbeni umjetnici Mate Bulić i Alen Nižetić, glumac i zabavljač Slaven Knezović, predstavnici braniteljskih udruga s teritorija cijele RH, zatim niz gospodarstvenika, znanstvenika, kulturnih i prosvjetnih djelatnika, predstavnika Crkve i dr. U glazbenom programu nastupali su glazbenik Alen Nižetić, ujedno član udruge, zatim puhački orkestar KUD-a “Hartić” iz Tisnoga pod ravnanjem dirigenta Dina Obratova te Klapa Fjabula.

Tijekom prigodnog programa predsjednik udruge Prof.dr.sc. Dragan Primorac svečano je uručio odluku o darivanju šibenskom biskupu Anti Ivasu koji je pritom napomenuo da Šibenska biskupija s velikom radošću prima ovaj dar koji će zasigurno čuvati i njegovati. Biskup je pritom uručio poseban dar za humanitarnu udrugu CRO UNUM, papinu krunicu koju je osobno primio kao dar od Svetog Oca Benedikta XVI. prilikom njegove nedavne posjete Hrvatskoj. Ovim činom biskup je zaželio puno uspjeha i još mnogo kvalitetnih projekata svim članovima humanitarne udruge CRO UNUM.

Kip Gospe od Puta, (visine 3.5 m i tezine 8 tona), najviši je kip Majke Božje u Hrvatskoj, a djelo je akademskog kipara Prof.dr.sc. Krune Bošnjaka i akademskog kipara Vene Jerkovića te njihovih suradnika. Ovaj projekt je započet prije više od četiri godine, a dan pred blagdan Velike Gospe u cijelosti je realiziran (uključujući završne radove na okolišu s pripadajućim vrtom i cjelokupnom platou) i to isključivo donacijama članova i prijatelja Udruge.

Leave a Reply

*